Vakre syn i Tromsø by

vakre syn i tromsø by

Med våre reiseguider får vi inn mange kule synpunkter om hvordan man best kan oppleve den vakre byen Tromsø. Innleggene skrives basert på forslagene til folk som har et ekstra godt kjennskap til byen, og i dag får du et ifra Johnny, mannen man går til når man trenger rørlegger Tromsø. Han tipser oss ikke om rørleggerting, derimot, men om vakre syn du bør oppsøke i Tromsø by. 

Johnny har bodd i Tromsø i mange år. Gjennom en aktiv livsstil har han fått utforsket byens herligste steder å være, og virket genuint ivrig etter å dele dem med våre lesere. Hvis du bare kommer reisende i et par dager, så skjønner vi at du kanskje ikke har så voldsomt mye tid. Selv om det er en drøss med steder å se i byen, så har vi spisset ned Johnnys anbefalinger til de fire vakreste synene du absolutt bør dra til. La oss begynne!

1. Nordlys

Vi kan jo ikke begynne med noe annet enn selveste nordlyset, en av de mest kjente turistattraksjonene oppe i nord. Siden Tromsø ligger så langt oppe i landet, så er det et av de beste stedene å se nordlys. Selv om du kanskje har sett dem mange andre steder, så kommer du til å bli overrasket og ivrig når du ser dem. 

2. Polaria

Polaria er det nordligste akvariet i verden. Opprinnelig var det ment for vitenskapelige prosjekter, med adgang for skoleklasser. Nå har det blitt til en slags gigantisk kino, med en visningsrunde som viser polfaringsutstyr, utstoppede dyr, og permafrost som har blitt simulert. Og forresten: det er en gjeng med skjeggete seler der. 

3. Fjellheisen

Å ta Fjellheisen er et av de beste tingene man kan gjøre hele året i Tromsø. Den leder opp til Storsteinen, som ligger 420 meter over havet. Kanskje du til og med får sett nordlys der oppe hvis du er heldig. Uansett er det verdt turen å dra opp dit, siden du får en helt spektakulær utsikt utover fjorden. 

4. Ishavskatedralen

Et av de mest populære stedene mange drar til når de besøker Tromsø, er Ishavskatedralen. Den har over 3,600 Google anmeldelser med 4,3 stjerner i snitt, og ligger i Tromsdalen. Selv om den er kjent som en katedral, så er det egentlig en sognekirke.

Takk til Johnny for reisetipsene! Vi håper du ble like ivrig som vi ble over å se disse vakre synene i Tromsø by!

Vakre syn i Tromsø by
Scroll to top